Miben segíthetek?

Testünk és tudatunk naponta, percenként új tudásra, tapasztalatokra, élményekre tesz szert. Úgy hiszem, hogy változást akkor érhetünk el, ha felfedezzük mindazt, ami a testünk-elménk kapcsolatában rejtve van. A munkánk során cél, hogy növelje a tudatosságot, az önismeretét, hogy megértsük/megértse, mi húzódik az életeseményekre való reakciója mögött. Milyen minták, múltbeli tapasztalatok, hiedelmek formálják cselekedetét, gondolatait, érzéseit. A mélyebb megismeréssel lehetősége lesz új megküzdési módok kialakítására. Lehetőség arra, hogy az új megküzdési módok által magabiztosabban, kreatívabban, boldogabban, céltudatosabban, fogékonyabban, kiegyensúlyozottabban élje meg az életét és hatékonyabban küzdjön meg az élet különböző területein bekövetkező változásokkal.

ÉTKEZÉSI NEHÉZSÉGEK – SZORONGÁS  –

GYÁSZ- ÉS VESZTESÉGFELDOLGOZÁS  – ÉLETVEZETÉS

STRESSZ  –  AUTOGÉN TRÉNING  –  ÁLLÁSKERESÉS  –  PÁLYAVÁLASZTÁS

A tanácsadási alkalmak száma esetenként eltérő, az ülések 50 percesek. Az első találkozás lehetőséget biztosít arra, hogy felmérjük, hogy tudunk-e együtt dolgozni, az általam alkalmazott módszer megfelelő-e az Ön számára. Az első alkalom/alkalmak során átbeszéljük az Ön által hozott problémát, majd megállapodunk a közös munka feltételeiben.

Mind Body Eating Coach 

Az Institute for the Psychology of Eating-nél képződtem, ami a világ vezető iskolája a Táplálkozási Pszichológia területén. Diplomámat a Mind Body Nutrition (Test – Lélek – Táplálkozás) és a Dynamic Eating Psychology (Dinamikus Étkezési Pszichológia) terülén szereztem. Az IPE nemzetközileg elismert programjában erőteljes, élvonalbeli eszközöket és protokollokat tanultam, ami feljogosít arra, hogy súlyproblémával, test-kép zavarral, túlevéssel, falási rohamokkal, valamint különböző táplálkozással összefüggő egészségügyi nehézségekkel (emésztés, fáradtság, hangulat, immunrendszer, stb…) dolgozzam. A munkám két területet egyesít: Dynamic Eating Psychology és Mind Body Nutrition. A készségek, amiket alkalmazok gyakorlati coaching technikák, eredmény-orientált pszichológia, klinikai táplálkozástan, test-központú gyakorlatok, test-lélek tudomány és egy pozitív és jószívű módszer az étellel és egészséggel összefüggő kihívásainkhoz.

Mint Mind Body Eating Coach eredményesen foglalkozok:

  • súllyal kapcsolatos aggadalmakkal,
  • mértéktelen evéssel/falási rohamokkal,
  • túlevéssel,
  • test-kép zavarral
  • más táplálkozáshoz kapcsolódós egészségügyi nehézségekkel.

 

A szemléletmódom pozitív és energizáló. Nem úgy látom az étkezési nehézségeket, mint jelzést, hogy “valami baj van veled”. Úgy tekintek rá, mint egy területre, ami által jobban fel kell fedeznünk, hogy hogyan hatnak a személyes dimenziók az étkezésre, a súlyra és az egészségre. Nagyon gyakran az étkezési szokásaink összefüggésben állnak a munkával, pénzzel, párkapcsolattal, családdal, intimitással, stresszel, stb… Azáltal, hogy a személyes legfontosobb területekkel foglalkozunk, a sikert könnyebben elérhetjük. Az én feladatom, hogy olyan coaching stratégiákkal és táplálkozási elvekkel támogassalek az utadon, melyek táplálóak, véghezvihetőek, fenntarthatóan és eredményekhez vezetnek.

 

Gyász-és veszteségfeldolgozási tanácsadás

Életünk során rendszeresen átélünk veszteségeket: szerettünk halála, párkapcsolat/baráti kapcsolatok megszakadása, válás, munkahely elvesztése, anyagi helyzet megváltozása, költözés, betegség, háziállat elvesztése. A feldolgozatlan veszteségek hátterében nagy részben a befejezetlen érzelmi kommunikáció áll. Az életesemény bekövetkeztekor automatikusan átgondoljuk a múltat, mi az ami meg (nem) történt, mi az amit el (nem) mondtunk. A gyász feldolgozásához szükséges, hogy végigtekintsük az adott kapcsolatot, megkeressük és beteljesítsük a befejezetlen érzelmeket.

A Gyászfeldolgozás Módszere® (The Grief Recovery Method®) az 1970-es években született meg az Amerikai Egyesült Államokban. Több százezer gyászoló tapasztalataiból jött létre, egy olyan cselekvésprogram, ami segít érzelmi veszteségeink feldolgozásában. A cselekvésprogram elvégzése segíti a gyász enyhülését, a megbékélést és a jelenbe, az életbe való visszatérést.

 

Autogén tréning

Az autogén tréning egy orvosilag megalapozott relaxációs módszer, amely erősíti a test öngyógyító folyamatait. A rendszeresen végzett gyakorlatokkal létrehozzuk a pszichés és testi-lelki ellazultságot. Ebben az alvás határán lévő relaxált állapotban elménk befolyásolni képes testünk ön-regulációs rendszerét, amely a keringést, szívritmust és légzést is kontrollálja.

Az autogén tréning lehetővé teszi a stressz csillapítását, a koncentráció fejlődését, a teljesítmény növekedését, a jobb alvásminőséget, a szorongás csökkenését és a pszichoszomatikus tünetek (magas vérnyomás, fejfájás, gastrointestinális panaszok) enyhülését. Az autogén tréning kiválóan alkalmazható pánikbetegség kiegészítő kezeléseként.

 

 

Pszichológiai tanácsadás

Legyen szó életünk bármely terültéről: munkahelyi problémákról, családi vagy baráti kapcsolatokról, előfordul, hogy bármennyire is szeretnénk, ugyanabba az állapotba kerülünk vissza, nem találjuk a megoldást, a továbbhaladás kulcsát. A pszichológiai tanácsadás segíthet önbizalmunk növelésében, önismeretünk fejlesztésében, a stressz kezelésében, a szorongás oldásában, egy váratlan élethelyzeti változással való megküzdésben.

 .

Álláskeresési tanácsadás

Az álláskeresési tanácsadás során feltérképezzük az eddigi álláskeresési tapasztalatokat, az álláspiac aktuális helyzetéről való tudást, majd kiegészítjük, fejlesztjük azokat az aktuális módszertani elemekkel, elősegítve a mihamarabbi elhelyezkedést. Emellett a tanácsadás során igény szerint fejleszthetjük az önéletrajzot, motivációs levelet, felkészülhetünk a felvételi interjúra (személyes és/vagy telefonos).

.

Pályaválasztási/karrier tanácsadás

Általános iskolás kortól kezdve fontos döntéseket kell hozni pálya-, és karrierutunkra vonatkozóan.
A pályaválasztási tanácsadás során olyan kérdésekre keressük a választ, mint:
• milyen középiskolát, felsőoktatási intézményt, tanfolyamot , szakmát válasszak?
• mivel szeretnék foglalkozni a jövőben?
• hogyan tudok előrehaladni karrieremben?
A tanácsadás hozzásegít a döntéshez szükséges információk feltérképezéséhez, az új információk elsajátításához és egy reális pálya-/karrierút felállításához.

Akár önmagunkra, akár gyermekünkre, akár szerettünkre gondolunk kijelenthetjük, hogy a pályaválasztáskor nem egyszerűen arról döntünk, hogy “tűzoltó legyek, vagy katona”. Egy boldog, sikeres és kiteljesedett életről döntünk.

 

Szolgáltatások díja: 9000 Ft/alkalom

Lemondási, módosítási feltételek 2019.06.04-től:

  • Időpont előtt 48 óráig: díjmentes
  • Időpont előtt 24 óráig: 4500 Ft
  • Időpontot megelőző 24 órában: 9000 Ft (előre nem jelzett távolmaradás esetén is megtérítendő).